SEO çalışmalarını bugün her bir marka ya da kuruluş, hatta kişisel web siteleri de yaptırmaktadır. Çünkü günümüzde SEO çalışması yapmak o web sitesinin görünür olmasını sağlamak için olmazsa olmaz bir yoldur. SEO çalışması yaptırmayan web siteleri Google gibi arama motorlarının algoritmalarının dışında kalacağı için görünür hale gelemezler. Bu da web sitesine istenilen seviyede ve sayıda ziyaretçinin, tıklama sayısının gelmemesine neden olur. Bu yüzden eğer web sitesinden en yüksek verimin alınması isteniyor ise kesinlikle SEO hizmeti alınmalıdır. Hatta bu bir web sitesi için zorunluluk halinde bulunmaktadır.
SEO çalışmalarında gözden kaçırılan fakat en önemli husus ise SEO uyumlu makale yazımıdır. Bir web sitesine SEO çalışması yapıldığı vakit içerikler gözden geçirilir, yeni içerikler oluşturulur. Tüm bunlar yapılır iken de SEO çalışmasına uygun şekilde yapılır. Temel altın SEO kurallarına tamamen uygun şekilde web sitesinin içerikleri oluşturulmaya başlanır. Elbette bu içerikler oluşturulur iken uyulması gereken ana kurallar vardır. Bu kurallardan 5 tanesini bu yazımızın içinde sizlere verdik. Eğer bu konuda hala aklınızda soru işareti kalır ise hemen bizimle sorularınızı paylaşabilir ve en doğru yanıtları uzman ekip arkadaşlarımızdan alabilirsiniz.
SEO Uyumlu Makale Nedir?
SEO uyumlu makale yazmak için 5 altın kural konusuna geçmeden önce SEO uyumlu makalenin ne anlama geliyor olduğu sizlere gösterelim. SEO uyumlu makale demek, oluşturulan web sitesi içeriğinin, yazısının SEO kurallarına tamamen uygun bir şekilde yazılması ve yayımlanması demektir. Arama motorlarının kendi özel algoritmalarına uyumlu olacak şekilde SEO uyumlu makaleler web sitesi için yazılır. Bu makaleler, yani web sitesindeki içerikler bu algoritmalara uyumlu olduğu için arama motorlarında yapılan ilgili arama sonuçlarında web sitesi ve ilgili içeriği en üst sıralarda görülür. Bu da web sitesine tıklanma gelmesini, sitenin ziyaretçi çekmesini ve dolayısıyla müşteri kitlesine ulaşmasını sağlar.
SEO uyumlu makale en kısa olarak bu anlama gelmektedir. Şimdi SEO uyumlu makale yazmak için 5 altın kural konumuza geçiş yapabiliriz. Yazıyı okumaya devam ettiğinizde bu konuyu göreceksiniz.
5 Altın Kural
SEO uyumlu makale yazmanın elbette bazı kuralları vardır. Bu kurallara dikkat edilmeden makale, içerik ya da yazılar oluşturulup web sitesinde yayımlanır ise web sitesi bu yazılardan hiçbir fayda alamaz. Çünkü arama motorlarında bu yazılar, makaleler görülmeyecektir. Bu yüzden etkili bir SEO çalışması yapılmalı ve bu çalışmanın içerisinde SEO uyumlu makaleler de oluşturulmalıdır. Ancak bu sayede web sitesi arama motorlarında görünür ve güvenilir hale gelecektir.
- Anahtar kelime kullanımı
Bir SEO uyumlu makale yazımında en önemli nokta anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimelerin nasıl kullanıldığı, neye göre seçildiği ve belirlendiği çok büyük bir önem taşır. Örnekler ile anlatmak daha kolay olacağından şöyle bir örnek verebiliriz: Eğer içerik X konusu ile ilgili ise seçilen anahtar kelimeler de mutlaka bu konu ile ilgili olmak zorundadır. Makyaj alanı ile ilgili bir makalede “makyaj yapımı, makyaj teknikleri” gibi anahtar kelimelerin kesinlikle kullanılması gerekir. Aynı zamanda bu anahtar kelimelerin hangi sıklıkla kullanılacağı da önem taşır. Bu da makalenin uzunluğu, toplam kelime sayısı ile ilgili bir durumdur.
- Makale uzunluğu
Makalenin uzunluğu ikinci önemli noktadır. Makale kesinlikle çok kısa ya da çok uzun olmamak zorundadır. Yani 50 ya da 100 kelimelik olan bir içerik hiçbir işinize yaramaz, sizi Google gibi arama motorlarında yapılan aramalarda üst sıralarda gösteremez. Aynı şekilde 5.000 ya da 10.000 kelimelik bir içerik de çok uzun bir içerik olacaktır. Böyle bir içeriğin okunması çok zor haldedir. Ve Google algoritmalarına uyumlu olması epey zor hale gelir. Bu yüzden minimum ve maksimum olan sınırları belirlemek çok önemlidir. Aynı zamanda eğer makale 1.500 kelimelik bir makale ise anahtar kelimelerin ortalama olarak 30 ya da 40 defa metin içinde geçirilmesi şarttır. Eğer 750 kelimelik bir içerik var ise anahtar kelimelerin bu metin içinde 7 ya da 8 defa geçirilmesi gerekir. Bunlar çok önemli olan noktalardır ve kesinlikle dikkat edilmesi gerekir.
- Konu başlığı ve içeriği
Makalenin başlığı ile içeriği uyumlu olmak zorundadır. Başlık X konusu ile ilgili iken içerik Y konusu ile ilgili olamaz. SEO uyumlu makale yazımında bu da altın kurallardan biri halindedir.
- Semantik kelime kullanımı
Semantik kelime kullanımı da anahtar kelime kullanımı gibi önemlidir. Bunlar yan anahtar kelimeler olarak da görülebilir. Bunların da anahtar kelime gibi düzenli şekilde kullanılması ama anahtar kelimeden daha az sayıda metin içinde kullanılması uygun görülür.
- Web sitesi ve içerik uyumu
Web sitesinin hitap ettiği genel alan ile içeriklerin, makalelerin konuları birbiri ile uyumlu olmak zorundadır. Web sitesi moda sektörü ile ilgili ise web sitesinde yayımlanan makaleler de moda sektörüne hitap eden SEO uyumlu makaleler olmalıdır. Bu, arama motorlarının algoritmalarına uymanız ve güvenilir bir web sitesi profilini kazanmanız için gerekli bir noktadır.
SEO uyumlu makale yazmak için 5 altın kural bu şekildedir. Bu kurallara dikkat edilerek makale oluşturulduğu vakit web sitesi gelişime açık olacak, istenildiği gibi üst sıralarda yer alabilecektir.